Primăria Slatina cumpără echipamente IT de aproape 16 milioane de lei pentru școli

Primăria Slatina a demarat procesul de achiziție de echipamente IT mobile de tip tabletă și alte echipamente/dispozitive electronice pentru proiectul „E-EDUCAȚIE în unitățile din învățământul preuniversitar din municipiul Slatina”.

Pentru acest proiect, municipalitatea a scos la licitație un contract în valoare estimată de aproape 16 milioane de lei, bani ce provin din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC), gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„A fost un program național, am aplicat și proiectul nostru a câștigat finanțarea necesară. Era nevoie de o asemenea investiție după tot contextul pandemic, când învățământul românesc a cunoscut, în mod forțat, metoda on-line, pentru care nu a fost pregătit. De aceea, trebuie să avem dotările necesare în acest domeniu, astfel încât, în perspectiva unor noi provocări de acest gen să fim pregătiți”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea condițiilor optime pentru digitalizarea sistemului de învățământ preuniversitar din municipiul Slatina, în vederea facilitării accesului echitabil al tuturor elevilor la procesul de învățare din mediul on-line.

„Proiectul „E-EDUCAȚIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, Cod SMIS 144560, vizează asigurarea procesului de învățare în mediul on-line în 14 unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Slatina prin dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice. Proiectul presupune o serie de măsuri care se vor implementa în 14 uniați de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Slatina pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional în mediul online atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice generate de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a diminua efectele pandemiei, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice”, se arată în documentația urcată de primărie pe platforma e-licitatie.ro.

Astfel, primăria va cumpăra laptop-uri de peste 2,2 milioane de lei, calculatoare (sistem desktop, cu monitoare și camere web) de peste 900.000 de lei, sisteme All-In-One în valoare de peste 210.000 lei, tablete pentru uz școlar cu abonament lunar la internet pe o perioadă de minim 24 luni inclus în valoarea de achiziție, în valoare de peste 11 milioane de lei și table interactive, proiectoare și ecrane pentru proiecție – peste 1,5 milioane de lei. Precizăm că aceste sume cu cuprind și TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 18 iulie 2022, ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here