Cazul Caracal: Gheorghe Dincă și-ar putea afla sentința la următorul termen. Procurorii cer 30 de ani de pușcărie

Gheorghe Dincă și-ar putea afla sentința la următorul termen. Joi, Tribunalul Olt a stabilit termen pentru deliberare şi pronunţare în luna. Procurorii cer 30 de ani de pușcărie pentru Dincă, acuzat că le-a răpit, sechestrat și ucis pe adolescentele Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Tribunalul Olt a stabilit termen pentru deliberare şi pronunţare la data 12 august 2022. Potrivit realitatea.net, procurorii DIICOT cer o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă.

Reamintim că, luna trecută, familia Măceşanu a solicitat instanței, prin avocat, ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, ci doar pentru trafic de persoane, pentru că „sub nicio formă nu s-a demonstrat, mai ales din expertiza ştiinţifică, că toate materialele folosite de Dincă în acel butoi putea conduce la o temperatură de 800 de grade sau 1.500 de grade, în vederea arderii unui cadavru.

Mai mult decât atât, nu s-au comunicat şi nu s-a precizat care e vechimea oaselor găsite în incinta acelui butoi şi nu ştim exact ce provenienţă au acestea”, după cum a declarat avocatul familie Măceșanu, Aurel Moldovan, potrivit Libertatea.

Astfel, părinții adolescentei dispărute fără urmă speră să fie reluate căutările fetei, părinții ei fiind convinși că fiica lor ar fi în viață. Instanța a respins încă această solicitare.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DIICOT, fiind acuzat că, în urmă cu aproape doi ani, le-ar fi răpit, violat și ucis pe Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceșanu (16 ani), în locuința sa din Caracal. În sarcina sa au fost reținute infracțiunile de trafic de persoane, viol, omor calificat, profanare de cadavre sau morminte și trafic de minori.

În judecată a fost trimis și un vecin al lui Dincă, respectiv Ștefan Risipițeanu, pentru viol, acesta fiind acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu, cu acordul celui care, potrivit anchetatorilor, a răpit și sechestrat fata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here