Plângere penală pentru o lucrare de construcții executată deficitar la Spitalul Balș

O lucrare finanțată din fonduri europene de circa un milion de euro făcută la Spitalul Orășenesc Balș nu poate ajunge la recepția finală pentru că administrația orașului spune că ea a fost executată deficitar. Mai mult, pentru că ea nu a fost remediată până acum, primarul orașului, Cătălin Rotea, anunță că va depune o plângere penală pe acest caz.

Anunțul a fost făcut de edil în cadrul emisiunii „Imperativ” de la OltTV, moderată de Laura Mira, plecând de la povestea cu șarpele care a pătruns, în urmă cu trei zile, în Spitalul Balș.

„Șarpele din Spitalul Balș e altul; șarpele din Spitalul Balș e o lucrare de construcții de un milion și ceva de euro pe fonduri europene la care nu se face recepția de un an de zile pentru că este incompletă și pentru care vor fi plângeri penale. Șarpele din Spitalul Balș se referă la niște încrengături care s-au făcut acolo de-a lungul timpului.

(…) Șarpele forța anumite persoane să facă anumite lucrări pe fonduri europene de un milion și ceva de euro, un proiect de eficiență energetică de care am mai vorbit și vom mai vorbi. Constructorul mai are de încasat vreo 700.000 de lei, dar nu facem recepția pentru că toate expertizele spun că nimic nu e în regulă. Și se va solda, evident, cu plângere penală pentru că nu pot să ajung la o concluzie și nici nu s-au remediat lucrările în timpul acesta”, a declarat Cătălin Rotea.

Potrivit unor surse locale, firma care a făcut lucrările de reabilitare energetică la spitalul din Balș se numește Auto Trans Com SRL și aparține omului de afaceri Adrian Hîrcă, un apropiat al fostului primar din Balș, liberalul Mădălin Ady Teodosescu.

Societatea a fost înființată în 2008 și specializată în lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Până în 2016, compania lui Hîrcă a înregistrat profituri modeste, dar din 2017, când afaceristul a intrat în cercul de apropiați ai primarului de atunci, profitul net al firmei a explodat, sărind de la 54.046 lei (2016) la sute de mii de lei (399.522 lei în 2017, 160.195 lei în 2018 și 286.198 lei în 2019). În tot acest timp, Auto Trans Com SRL a primit mai multe contracte de lucrări, în valoare de milioane de lei, de la Primăria Balș. După ce primarul Teodosescu a pierdut alegerile locale din 2020, compania a revenit la profiturile modeste de dinainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here