Ciolacu: M-am săturat să vină tot felul de tiriflici la discuțiile coaliției. Liderul PSD vrea plafonarea preţului la carburanţi

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi avertizează pe toți cei din coaliția de guvernare să fie mai atenți la unele declarații.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că s-a săturat ca la orice discuție în cadrul coaliției să apară ”tot felul de tiriflici (om neînsemnat n.r.)” care contestă măsurile economice ale PSD și modul în care se dorește schimbarea Codului Fiscal.

”Sunt anumite companii corecte, prestigioase care au făcut profituri uriașe în timpul pandemiei sau din criza energetică și care nu ar fi făcut aceste profituri, dacă nu existau aceste două situații.

Dacă statul român și românii au dus tot greul în pandemie, acum este momentul ca și acele companii să dea ceva înapoi. Eu nu vorbesc de cifre, de câte procente să fie sau să nu fie, eu vorbesc despre principii.

Statul a cheltuit imens pentru a combate pandemia și este normal ca și noi să solicităm un efort, pe o perioadă limitată de timp, către aceste companii. Este normal, este firesc ca aceste companii să contribuie acum.

Vrem să generăm un sistem normal, o societate normală sau vrem să continuăm să trăim cu ”bule papale” și cu avantaje obținute doar de anumiți oameni sau prin presiuni asupra unor oameni politici”, spune liderul PSD.

„Am rezolvat și cu pensiile speciale în 30 de zile! Este evident faptul că trebuie să aplicăm un impozit progresiv pentru aceste venituri și să încheiem o dată pentru totdeauna această discuție în România.

M-am săturat ca la fiecare discuție așezată să apară tot felul de tiriflici care să ne spună cât de luminos conturează ei viitorul României, după ce au distrus această țară. Apar tot felul de oameni care ne spun ce minunată este cota unică, dar în prezent noi nu mai avem cotă unică, avem tot felul de excepții.

Eu vreau să intervenim pentru că nu se poate ca în anumite zone, cum este piața carburanților, să lăsăm specula la liber.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi avertizează pe toți cei din coaliția de guvernare să fie mai atenți la unele declarații. Chiar dacă nu îi menționează numele, precizarea vine după ce premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, că „măsurile strâmbe” venite din calcule electorale provoacă probleme de două ori mai mari decât cele pe care susțin că le rezolvă, că PNL nu va susține nicio măsură care să sufoce mediul de afaceri și că liberalii nu pot promova măsuri neconstituționale, impozite peste noapte, taxe și poveri pe companii și mediul de afaceri. Acesta a fost primul gest de delimitare a premirului față de PSD după 7 luni de guvernare.

„Să stăm la masă să ieșim cu ceva. Repet: eu nu sunt pompier de serviciu. Eu vreau o coaliție responsabilă.

Eu am vrut sa fie foarte clar și înțeles de toată lumea. Vreau un mediu de afaceri așezat, corect, pe aceleași principii și o protejare a celor cu venituri mici și mijlocii. Sunt convins că nu e vorba de o rupere a coaliție. Să fim mai atenți la unele declarații. Nu vreau să mut discuția pe unii miniștri! Sunt lucruri care se fac mai ușor într-o colaiție, altele mai greu. Poate și eu am greșit că nu am explicat ce e mai bine pentru oameni. Nu am dat ultimatum. Am explicat principiile cu care ne așezăm la masă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii social-democrate, că trebuie plafonat preţul la combustibili. Liderul PSD a precizat că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare.

„Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit. Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre”, a declarat liderul Marceal Ciolacu.

El a a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, „unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere”.

„Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii. Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a mai spus liderul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here