SMS-uri de la ANAF pentru profesorii care dau meditații. Este vorba de plata impozitului

ANAF este cu ochii pe profesorii care dau meditații. Aceștia ar putea fi atenționați prin SMS să-și plătească dările către stat. 

Profesorii ar putea fi atenționați prin SMS, atunci când nu-și declară veniturile din meditații, a spus la Euronews președintele ANAF, Lucian Heiuș. Potrivit acestuia, demersul s-ar putea concretiza de anul viitor.

Șeful ANAF spune că în vizor sunt și vloggerii și creatorii de conținut care ar putea fi notificați de instituție pentru a-și plăti dările către stat.

Profesorii, notificați prin SMS să-și plătească impozitele

Conform președintelui ANAF, Lucian Heiuș, demersul s-ar putea concretiza de anul viitor. Astfel, ANAF ar putea să aibă un sistem performant prin care să trimită SMS-uri profesorilor pentru a le atrage atenția că nu este legal să primească bani de la părinți și să nu plătească impozit. Șeful fiscului spune că în vizor sunt luați și vloggerii și creatorii de conținut.

„Vă dau un exemplu de reclamație: <<am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul>>. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici”, a transmis președintele ANAF, potrivit euronews.ro.

„Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile. Vreau ca, anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spunem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a mai spus Lucian Heiuș.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here