PSD: Pe durata mandatului de ministru, dl Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate

PSD consideră că, pe durata întregului mandat de ministru, Adrian Chesnoiu, care, în urma unor acuzații ale DNA, joi a demisionat din funcție și s-a autosuspendat din partid, și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

Pe de altă parte, PSD va respecta deciziile luate de Adrian Chesnoiu.

„Așa cum a anunțat deja, ministrul Adrian Chesnoiu dorește ca instituțiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită „tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare”.

De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcția de ministru și de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

Procurorii anticorupţie au cerut ridicarea imunității pentru Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii fiind acuzat de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

Chesnoiu afirmă încă că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și că și-a desfășurat cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă.

El și-a anunțat intenția de a renunța la toate funcțiile și de a se autosuspenda din PSD pe pagina sa de socializare.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă!

În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a scris, pe Facebook, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here