Ședință de urgență la Guvern pe compensarea prețurilor la carburanți. PSD are altă variantă decât reducerea cu 50 de bani/litru

Chiar în aceste momente are loc o întâlnire de urgență la Guvern între premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD Marcel Ciolacu și vicepremierul și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, informează realitatea.net.

Ședința are loc în contextul în care PSD și-a anunțat delimitarea față de măsura anunțată de Nicolae Ciucă de compensare cu 50 de bani a combustibilului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că partidul pe care îl conduce crede în continuare că alternativa Partidului Social Democrat ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor.

„PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.

De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial”, se arată într-un comunicat al PSD.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, după şedinţa de Guvern de joi, referitor la creşterea preţurilor la carburanţi, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă începând cu data de 1 iulie.

Umiliți prin acordarea acestui „ajutor”, șoferii spun că vor bloca benzinăriile și vor alimenta cu numai 50 de bani. În plus de asta, se anunță un protest masiv pentru data de 30 iunie, la care ar putea participa peste 200.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here