PSD Olt crede în nevinovăția ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu și în probitatea sa morală

PSD Olt crede în nevinovăția ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, și în probitatea sa morală.

Asta se arată într-un comunicat al organizației politice din care Adrian Chesnoiu a făcut parte, înainte să se autosuspende din partid.

„Organizația PSD Olt crede în nevinovăția ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu și are încredere în probitatea morală a sa.

De asemenea, apreciază atitudinea, fără ezitare, a ministrului în fața anchetei, dând dovadă de demnitate și respect față de rigorile legii.

Suntem convinși că aceste presupuse acuzații vor fi rapid demontate, iar Adrian Chesnoiu va reveni, cu profesionalismul de care a dat dovadă în tot acest timp, în viața publică și politică a țării”, se arată în comunicatul PSD Olt.

Și conducerea națională a PSD consideră că, pe durata întregului mandat de ministru, Adrian Chesnoiu, care, în urma unor acuzații ale DNA, joi a demisionat din funcție și s-a autosuspendat din partid, și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

Procurorii anticorupţie au cerut ridicarea imunității pentru Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii fiind acuzat de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

Chesnoiu afirmă încă că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și că și-a desfășurat cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă.

El și-a anunțat intenția de a renunța la toate funcțiile și de a se autosuspenda din PSD pe pagina sa de socializare.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă!

În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a scris, pe Facebook, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here