Mesajul fostului ministru Adrian Chesnoiu după ce a rămas fără imunitate parlamentară: „Sunt nevinovat”

După ce a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și a făcut apel la colegii lui parlamentari să voteze pentru ridicarea imunității sale parlamentare, Adrian Chesnoiu este, de azi, un om simplu care s-a pus la dispoziția organelor de cercetare penală pentru a-și putea dovedi nevinovăția, spune el, în dosarul în care DNA îl acuză de abuz în serviciu.

La scurt timp după votul dat în parlament, fostul ministru a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care le mulțumește tuturor celor care i-au transmis semnale de susținere.

„Dragi prieteni,

Am primit de la voi mii de mesaje de susținere și încurajare!

Vă mulțumesc și vă apreciez enorm, sunt mulți cei care mi-au cerut să nu demisionez, sau să nu renunț la imunitatea parlamentară!

Pentru cei care mă cunoașteți știți că acest lucru ar fi imposibil, pentru că nu aș mai putea să vă privesc în ochi cu demnitatea cu care am făcut-o și o voi face în continuare!

Pentru cei care nu mă cunoașteți în mod direct, las aici câteva repere, pentru a înțelege mai bine de ce am luat aceste decizii:

Toată viața mi-am făcut datoria față de oameni, atât timp cât am fost în serviciul public!

Iubesc cu tot sufletul această țară, iar această credință mi-a fost insuflată de mic de către bunicii și părinții mei, iar apoi cultivată și consolidată de dragostea de popor, pământ și tot ce e românesc prin jurământul de credință depus la vârsta de 15 ani!

Am acceptat postul de ministru al Agriculturii cu dorința sinceră de a face ceva bun pentru români și pentru agricultura românească.

Tocmai de aceea, le mulțumesc din suflet tuturor fermierilor și românilor care mi-au transmis în aceste zile mesaje de susținere. Îi asigur pe toți că le-am citit și că înseamnă enorm de mult pentru mine și pentru munca pe care am depus-o în această perioadă!

În mandatul meu la Agricultură am vrut să aplic principiile mele de viață, convins fiind că dacă ai bună credință și empatie față de problemele oamenilor atunci poți face cu adevărat lucruri foarte bune!

Sunt mândru de ceea ce am realizat în această perioadă și vreau să vă spun că datorită eforturilor tuturor celor implicați în agricultură, industrie alimentară, pescuit sau acvacultură, dacă se vor lua în continuare deciziile potrivite, România nu va fi afectată de o potențială criză alimentară.

Le mulțumesc și colegilor mei din partid pentru că au avut încredere în mine și pentru că au fost acum alături de mine în momente mai puțin plăcute în care au trebuit să dea un vot contrar voinței lor!

Eu sunt un om simplu, ca orice alt cetățean al acestei țări. De aceea, consider că nu trebuie să mă ascund sub nicio imunitate pentru a rezolva o problemă personală!

Sunt un om politic care crede cu toată tăria că funcția de demnitate publică nu este despre privilegii personale, ci despre onoarea de a fi în serviciul oamenilor și despre responsabilitatea socială pusă în slujba comunității!

Acesta este motivul pentru care mi-am dat imediat demisia din funcția de ministru, m-am suspendat din partid și i-am rugat pe toți colegii mei să voteze pentru ridicarea imunității!

Vreau să mă înțelegeți că nu sunt adeptul justiției televizate. Nu am comis nicio infracțiune de corupție sau altă faptă penală! Sunt NEVINOVAT! Vă rog doar să fiți de acord să fac declarații despre acest dosar doar după eliminarea suspiciunilor care au fost prezentate în spațiul public!

Rămân total alături de fermierii români și de toți cei implicați în agricultură, iar în perioada următoare voi avea mai mult timp pentru a mă afla direct în mijlocul lor!

Sunt convins că timpul va face dreptate!

Doamne ajută!”, a scris, pe Facebook, Adrian Chesnoiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Camerei Deputaţilor, joi, ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă Adrian Chesnoiu, deputat și, la data presupuselor fapte, și ministru al Agriculturii, pentru abuz în serviciu.

Imediat ce a aflat de cererea DNA, Chesnoiu și-a anunțat pe Facebook demisia din funcția de ministru al Agriculturii și autosuspendarea din PSD și le-a cerut public colegilor săi parlamentari să dea vor favorabil solicitării procurorilor. Totodată, el și-a declarat nevinovăția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here