Polițiștii din Olt, amplă campanie de prevenire a accidentelor de circulație

În perioada iulie – decembrie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor desfășura activități preventiv-informative, în județul Olt, în cadrul unei campanii de informare a participanților la traficul rutier, în vederea reducerii numărului accidentelor de circulație.

Din analiza evenimentelor rutiere înregistrate în perioada ianuarie-iunie 2022, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-a constatat că principalele cauze ale accidentelor rutiere sunt abaterile săvârșite de bicicliști, cauză care a generat 2 morți, 4 răniți grav și 25 răniți ușor, dar și traversarea neregulamentară a pietonilor, cauză care a generat 2 morți, 2 răniți grav și 16 răniți ușor.

Astfel, în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere „NU TRECE DINCOLO”, realizată de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul I.P.J. Olt, vor fi desfășurate activități informativ-preventive pentru informarea cetățenilor cu privire la principalele cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru prevenirea creșterii fenomenului infracțional la regimul rutier, având scopul de a crește gradul de siguranță rutieră.

În acest sens, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, vor distribui flyere și broșuri ce conțin numere de telefon de urgență, informații și sfaturi preventive.

Obiectivele principale ale activităților sunt conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere, diminuarea numărului accidentelor rutiere care au drept cauză indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, dar și diminuarea numărului accidentelor rutiere care au drept cauză viteza neregulamentară și neadaptată.

În vederea cunoaşterii de către cetăţeni a situaţiei reale privind numărul şi gravitatea evenimentelor rutiere, vor fi organizate întâlniri cu grupuri ţintă (conducători auto, pietoni, biciclişti etc.) în care vor fi expuse cauzele şi condiţiile care determină sau favorizează producerea accidentele rutiere.

Pentru cunoaşterea de către pietoni a prevederilor legale în domeniul circulaţiei rutiere şi adoptarea unui comportament adecvat, polițiștii vor organiza întâlniri interactive cu diverse categorii de pietoni (copii, adulţi, bătrâni) și bicicliști, unde vor discuta aspecte legate de legislaţia rutieră, cauzele şi condiţiile favorizante ale producerii de accidente, dimensiunile şi dinamica acestora, conduita în trafic, dar și modalităţile de prevenire.

De asemenea, vor fi organizate activităţi specifice pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză şi vor fi aplicate, cu fermitate, sancţiunile care se impun, pentru creşterea siguranţei pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here