Zeci de polițiști și jandarmi, acțiuni de amploare, noaptea trecută, în Caracal. Ce au depistat și ce sancțiuni au aplicat/ FOTO

Zeci de polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Registrului Auto Român (RAR) au acționat, noaptea trecută, în Caracal, dar și în comunele ce aparțin secțiilor de poliție rurală arondate Poliției Municipiului Caracal, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Au fost aplicate peste 100 de amenzi, fiind reținute mai multe permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Peste 60 de polițiști, din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și reprezentanți R.A.R. Olt, au desfășurat activități specifice, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului.

„Acțiunea a fost organizată de către Poliția Municipiului Caracal, urmărindu-se prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea tuturor participanților la trafic care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Ionuț Vasiloiaca.

Polițiștii au verificat și legitimat aproximativ 900 de persoane, fiind verificate și controlate aproximativ 100 de societăți comerciale, dar și peste 400 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 92 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 12 pentru fapte antisociale.

De asemenea, au mai fost aplicate patru sancțiuni unor agenți economici depistați că nu utilizau aparate de marcat electronice fiscale.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reținute 12 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here