Cod ROȘU de vijelii, furtuni și grindină în județul Neamț. Populația, avertizată prim mesaj RO-ALERT

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare de COD ROȘU de vijelii, furtuni și grindină în următoarea oră.

ISU Neamț a avertizat în legătură cu fenomenele așteptate printr-un mesaj RO-ALERT în mai multe localități din județ.

COD : ROSU

Valabil de la : 02-07-2022 ora 12:30 până la : 02-07-2022 ora 13:30

In zona : Județul Neamţ: Crăcăoani, Hangu;

Se vor semnala : averse torențiale ce vor acumula peste 50 l/mp, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice

ISU Neamț a avertizat sâmbătă că în intervalul orar 12:30 -13:30 meteoroogii au emis 𝗖𝗢𝗗 𝗥𝗢𝗦̦𝗨 pentru 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗿𝗮̆𝗰𝗮̆𝗼𝗮𝗻𝗶 𝘀̦𝗶 𝗛𝗮𝗻𝗴𝘂 de averse torențiale ce vor acumula peste 50 l/mp, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice, pe pagina de Facebook.
ISU Neamț a făcut mai multe 𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗔𝗡𝗗𝗔̆𝗥𝗜
❗Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “𝗙𝗜𝗜 𝗽𝗿𝗲𝗴𝗮̆𝘁𝗶𝘁” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:

În același timp, până la noapte și duminică dimineață sunt valabile codurile galben și portocaliu cu ploi și vijelii.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cod galben și cod portocaliu de vreme extremă de sâmbătă de la prânz până duminică dimineață. Ploi torențiale și vijelii se vor produce mai ales în centrul țării. În același timp, jumătate din România este sub cod galben de caniculă până duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here