Marian Chitea se luptă în instanță cu IPJ Olt să nu rămână fără permisul de conducere, după ce a încălcat regulile de circulație

Fostul om de afaceri Marian Chitea, fost director al Hidroserv Slatina, în prezent judecat, alături de interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, într-un dosar de de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, se luptă în instanță cu Poliția Olt să nu rămână fără permisul de conducere, după ce a încălcat regulile de circulație.

El a fost sancționat de polițiști, în luna noiembrie a anului trecut, după ce nu a respectat culoarea roșie a semaforului montat temporar pe DN 64, la Pleșoiu, unde aveau loc lucrări la podul rutier.

A fost sancționat cu amendă în valoare de 580 de lei și cu reținerea permisului auto pentru o perioadă de 30 de zile.

Chitea a depus plângere contravențională împotriva procesului verbal de contravenție la Judecătoria Balș, care i-a respins plângerea.

Acum procesul s-a mutat la Tribunalul Olt, unde fostul director al Hidroserv a declarat apel și unde a avut loc deja un termen, instanța amânând cauza pentru data de 13 iulie 2022.

Marian Chitea a devenit cunoscut cu ani în urmă, când primar al Slatinei era Darius Vâlcov și când firmele sale de proiectări obțineau sume mari de bani din afaceri cu statul. Tot atunci, el a ocupat și funcția de director al Hidroserv Slatina, cu sprijinul lui Vâlcov.

În 2014, el a fost reținut de procurorii DIICOT Craiova, alături de Bercea Mondial, de soţia acestuia, Fănica, şi de administratorul unei firme aparţinând lui Chitea, George Sergiu Dănişor, din Craiova, sub acuzațiile de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Dosarul, care cuprinde 20 de inculpați, a fost trimis în instanță și se află pe rolul Tribunalului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here