Premierul Ciucă ajunge la Craiova, unde participă la preluarea oficială a Ford Craiova de către Ford Otosan

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul  Economiei, Florin Spătaru, va participa marți, 5 iulie, la Craiova, la evenimentul organizat cu ocazia preluării oficiale a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan.

Premierul și ministrul Economiei vor avea întâlniri cu Stuart Rowley, președintele Ford Europa, Güven Özyurt, manager general Ford Otosan, Josephine Payne, președinte Ford România.

Acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat cu succes, informează constructorul auto într-un comunicat de presă, scrie Agerpres, citată de economedia.ro.

Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule şi motoare, către Ford Otosan, permiţând astfel companiei să-şi extindă operaţiunile la nivel internaţional.

În paralel, Ford Otosan a anunţat vineri o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani, pentru a sprijini lansarea următoarei generaţii a modelului Courier. Astfel, capacitatea totală de producţie a fabricii de la Craiova va creşte de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

La rândul său, Ford a precizat că, în contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creată o nouă companie – Ford Romania Services SRL – care integrează activităţile de vânzări şi marketing ale Ford in România (Compania Naţională de Vânzări), condusă de Roxana Capătă şi Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann. De asemenea, unele funcţiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări şi Contabilitate, care operează din Craiova, îşi vor desfăşura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here