Anchetă penală pentru ucidere din culpă în cazul accidentului de muncă mortal de la TMK Artrom

Foto: economiczoom.ro

Polițiștii au deschis o anchetă penală și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Poliția confirmă modul groaznic în care s-a produs moartea angajatului, în schimbul doi.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Slatina, angajat al unei societăți comerciale cu specific producție țevi metalice, în timp ce se afla la padul de alimentare al mașinii de retezat, ar fi fost lovit de o țeavă, iar ulterior ar fi fost prins între două țevi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al Ambulanței și un echipaj SMURD, care au efectuat manevrele de resuscitare, ulterior fiind constatat, din păcate, decesul.

Trupul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

O anchetă a fost deschisă și de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here