Siminica Mirea: Ministrul PSD al Sănătății a finalizat procedurile pentru ca medicii de familie să acceseze fondurilor europene din PNRR

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a finalizat toate procedurile pentru ca medicii de familie să aibă posibilitatea accesării fondurilor europene din PNRR, destinate modernizării cabinetelor medicale, anunță, vineri, senatorul social-democrat de Olt Siminica Mirea.

Prin această măsură, ministrul Sănătății devine unul dintre primii membri ai Guvernului care accesează fondurile europene atribuite României prin intermediul PNRR, a scris parlamentarul PSD pe pagina sa de socializare.

„Sunt puse la dispoziția medicilor de familie peste 180 de milioane de euro, pentru dotarea cabinetelor cu echipamente medicale. Peste 750 de medici s-au înscris pentru a accesa fondurile europene la doar două ore de la lansarea aplicației, arătând astfel interesul acestora pentru acțiunea ministrului Alexandru Rafila.

De reținut este faptul că, la final, 3000 de medici de familie sau asociere de cabinete medicale de medicină primară vor putea realiza investiții în renovare sau dotare cu echipamente medicale, iar finanțarea va fi acordată cu prioritate cabinetelor medicale din zonele defavorizate, mediul rural și zonele din urbanul mic.

Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinet poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, iar pentru renovare se pot solicita 15.000 euro fără TVA”, afirmă Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here