Un bărbat din Drăgănești-Olt s-a ales cu dosar penal pentru pescuit ilegal

Jandarmii olteni au depistat un bărbat care bracona, ieri noapte, folosind plase de pescuit monofilament interzise de legislația în vigoare și fără a deține autorizație de pescuit.

Bărbatul a căzut în „plasa” jandarmilor în timp ce aceștia, în colaborare cu personal cu drept de inspecție și control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, desfășurau acțiuni pe acumulările de pe râul Olt, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pescuitului ilegal și nedeclarat, dar și a comercializării peștelui fără documente legale.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din orașul Drăgănești-Olt, a fost depistat în timp ce extrăgea din apă plase de pescuit în lungime totală de 210 m, prevăzute cu plute și plumbi.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a pescuit comercial, folosind plase de pescuit de tip setcă monofilament și fără a deține autorizație de pescuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Simona Floricel.

Jandarmii i-au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deţinere sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament și pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Acţiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare pentru verificarea respectării măsurilor legale impuse de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here