Primăria Slatina continuă programul „Primul meu ghiozdan”. Sute de ghiozdane cu rechizite vor ajunge la copiii din clasa pregătitoare/ DOCUMENT

Primăria Slatina va achiziționa și anul acesta sute și sute de ghiozdane și rechizite pentru copiii din clasa pregătitoare. Consiliul local a aprobat, în acest sens, în ședința extraordinară de ieri, desfășurarea, în continuare, a programului inițiat de primarul Emil Moț și regulamentul respectivului program.

Anul acesta au fost prevăzută suma de 120.000 de lei pentru achiziționarea de ghiozdane și rechizite, potrivit proiectului inițiat de primarul orașului.

„Primăria municipiului Slatina încurajează orientarea priorităţilor elevilor către educaţie, stimularea continuă a acestora şi reducerea fenomenului de abandon şcolar. Prin acordarea unui ghiozdan complet echipat cu un set de rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare în anul şcolar 2022 – 2023 se urmăreşte sprijinirea elevilor din municipiul Slatina în parcurgerea procesului instructiv-educativ.

Educaţia îndeplineşte rolul important de aliniere a municipiului Slatina la condiţiile, modul de viaţă şi valorile europene, elevii slătineni realizând ţelul de a întări legăturile dintre oraşe prin dezvoltarea conştiinţei unei identităţi culturale”, arată, în raportul de specialitate la proiect, inițiatorul acestuia.

Programul „Primul meu ghiozdan” se derulează în unitățile de învățământ de stat din municipiul Slatina și își propune să aducă puţină bucurie în sufletele copiilor care pășesc în prima etapă importantă a vieții lor. În acest sens, primăria oferă câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare a anului şcolar 2022 – 2023.

„Implementarea programului se face în limita sumei de 120.000 lei, fonduri ce au prevăzute în bugetul local, capitolul 67.02. «Cultură, recreere și religie», cheltuielile necesare vor fi plătite în baza contractelor de achiziții publice/comenzi încheiate de Municipiul Slatina prin intermediul Serviciului Achiziții Publice, cu respectarea prevederilor Legii 98/2016 – privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în documentul cu pricina.

Directorii unităţilor de învăţământ din municipiu sunt cei ce răspund de distribuirea către
beneficiarii programului a ghiozdanelor primite pe baza proceselor verbale încheiate între
reprezentanţii primăriei şi conducerile şcolilor.

Anul trecut, Primăria Slatina a achiziționat 740 de ghiozdane cu rechizite, dintre care 345 pentru fete și 395 pentru băieți.

„Am dorit în mod deosebit să continui acest proiect, tocmai prin prisma faptului că începutul grupei 0 reprezintă o nouă etapă nediferențiată, pentru toți copiii, independent de posibilitățile pe care micuții le au acasă”, declarat, în septembrie 2021, Emil Moț.

Anul trecut, fiecare ghiozdan a fost echipat cu câte patru caiete, două cu file dictando și două de matematică, două caiete tip II, un bloc de desen, un set de acuarele cu câte 12 culori și pensulă, un set de carioci 10 culori, un penar echipat cu stilou cu rezerve, creioane, gumă de șters și ascuțitoare, o felicitare personalizată și un orar personalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here