Fiul polițistului din Olt condamnat la închisoare cu executare pentru tentativă de omor, de negăsit de peste doi ani de zile

Fiul polițistului din Corabia care, în urmă cu peste cinci ani, a înjunghiat doi tineri într-un bar din localitatea Vișina și care, în 2019, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la opt ani și două luni de închisoare pentru tentativă de omor și pentru o infracțiune mai veche pentru care inculpatul beneficia de suspendarea pedepsei rămâne în libertate, continuă să se sustragă pedepsei după ce, în urmă cu mai bine de trei ani, el a fugit din țară. Dispariția sa a fost posibilă după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au „uitat” să ceară instanței, în termenul legal, prelungirea arestului preventiv, astfel că, potrivit procedurilor legale, instanța s-a văzut nevoită să pună inculpatul în libertate.

Este vorba de Marius Iliuță Bucureșteanu, care, în noaptea de 17 spre 18 martie 2017, a înjunghiat doi tineri într-un bar din comuna Vișina. Inițial, el a fost arestat preventiv, după care instanța a trebuit să îl pună în libertate pentru că un procuror a „uitat” să ceară magistraților, în termenul legal, menținerea acestei măsuri, astfel că judecarea cauzei s-a efectuat cu inculpatul în libertate.

În 5 decembrie 2018, tânărul a fost condamnat de Tribunalul Olt la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat. În toamna anului 2019, Curtea de Apel Craiova a admis apelurile declarate de procurori și de inculpat și, rejudecând, a pronunțat o pedeapsă de 5 ani și 2 luni de închisoare şi 800 de lei amendă. La aceasta au fost adăugați 3 ani de închisoare pentru o infracțiune mai veche pentru care inculpatul beneficia de suspendarea pedepsei, rezultând, astfel, o pedeapsă totală de 8 ani, 2 luni închisoare şi 800 de lei amendă.

După pronunțarea sentinței, fiind căutat de autorități pentru încarcerare, Marius Iliuță Bucureșteanu nu a mai fost de găsit. Surse judiciare au declarat atunci, pentru OLT-ALERT.RO, că există date potrivit cărora inculpatul ar fi fugit din țară.

El se află dat în urmărire generală din data de 23 ianuarie 2020.

Surse din cercul de cunoscuți ai inculpatului afirmă că acesta s-ar putea afla în Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here