Sesizare la DIICOT pe numele companiei Blue Air! Procurorii fac verificări

Sursa foto: romaniatv.net

Procurorul-şef adjunct al DIICOT, Oana Daniela Pâţu, a confirmat, miercuri, că a fost înregistrată la instituţia pe care o conduce o sesizare referitoare la compania Blue Air.

„A fost înregistrată o sesizare, despre obiectul ei în acest moment nu vă pot da mai multe detalii. Nu s-a început urmărirea penală in rem. Nu vă pot da mai multe detalii. Nu pot decât să confirm existenţa unei sesizări pe rolul DIICOT. Vom face verificările care trebuie pentru clarificarea situaţiei”, a menţionat Pâţu.

Comisia Europeană a contactat autoritățile competente din România pentru a se informa despre măsurile pe care le iau în criza Blue Air. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al forului de la Bruxelles.

Comisia Europeană cere explicații autorităților de la București despre situația de la Blue Air

Blue Air a primit în 2020 un împrumut de 300 de milioane de lei de la stat, bani pe care compania ar fi trebuit să îi înapoieze. Este singura companie privată de aviație care a beneficiat de acest ajutor, alături de TAROM. Acum, pe scena politică este scandal uriaș. Politicienii care erau la putere în 2020 dau vina unii pe alții. Și asta pentru că ajutorul a fost dat fără garanții sustenabile. Florin Cîțu, ministrul de Finanțe de la acea vreme și-ar fi luat concediu în ziua în care ar fi trebuit să semneze aceste garanții, acuză Cătălin Drulă.

Pandemie, 2020. Restricțiile de călătorie au ținut avioanele la sol. Pentru a supraviețui, Guvernul a decis atunci să ofere ajutoare sub formă de împrumut companiilor aeriene. Singura companie privată care a beneficiat de acest sprijin, alături de TAROM, a fost Blue Air, care a primit nu mai puțin de 300 de milioane de lei de la stat.

Împrumutul acordat Blue Air a amplificat scandalul de zilele acestea, când compania a suspendat toate zborurile. Cătălin Drulă acuză vechea guvernare că a dat acest împrumut fără garanții sustenabile. Liderul USR îi cere demisia și actualului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Blue Air a suspendat toate zborurile până săptămâna viitoare, după ce Ministerul Mediului a blocat conturile companiei, pentru datoriile de 28 de milioane de lei.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here