Ziua a doua a Festivalului „Oltenii și Restu’ Lumii”. Ce au pregătit, pentru azi, organizatorii

Cea de-a doua zi a Festivalului „Oltenii și Restu’ Lumii” de la Slatina, ajuns la ediția cu numărul 26, este, și ea, foarte bogată în evenimente.

După ce, ieri, a fost instituită „Vama Oltenească” la intrarea în Parcul Tineretului, în prezența actorului George Mihăiță, personalitatea festivalului, după concursurile și expoziții de caricatură și după numeroasele spectacole susținute de ansamblurile folclorice invitate și de cetele de călușari olteni, ziua culminând cu recitalurile susținute de Taraful Cleante și Diana Matei și de Damian Drăghici & Brohers, azi distracția începe de la capăt pentru public.

Între 9.30 și 11.00, formațiile artistice ale etniilor trăitoare în România și invitate de organizatori vor susține spectacole în zona Piața Steaua și la Fântâna Speranței.

Totodată, pe tot parcursul zilei, în Parcul Tineretului, la mustăria „La cățaua leșinată”, vor susține spectacole tarafurile și ansamblurile invitate. La dispoziția publicului se află, și azi, Târgul meșterilor populari și „Bucătăria tradițională românească”.

Între orele 11.00 și 11.30, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” vor fi expuse lucrările de caricatură intrate în concurs, și tot acolo vor avea loc jurizarea și premierea autorilor cu cele mai bune lucrări.

În aceeași locație va fi deschisă și expoziția de caricatură cu lucrări semnate de Marian Avramescu și de Leonte Năstase.

Tot la bibliotecă, între oreșe 11.30 și 13.00, va avea loc premierea concursului de epigramă, dar și premierea concursului de carte umoristică. Tot acolo va avea loc un duel epigramatic al celor care slujesc această specie literară..

Seara, de la 18.00 la 22, vor urma, în parcul Tineretului, spectacole muzicale ale formațiilor invitate, dar și concertele susținute de Eugenia Nicolae & Band și Feli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here