Când vor fi inaugurate tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești/ Anunțul ministrului Transporturilor/ VIDEO

După ce, anul acesta, cele două loturi ale Tronsonului 2 de pe Drumul Expres Craiova – Pitești au fost date în folosință de constructorul UMB Spedition, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat și când vor fi inaugurate tronsoanele 3 și 4. Totodată, el și-a manifestat din nou dezamăgirea față de constructorul care are în execuție Tronsonul 1, cu mult în urmă față de angajamentele contractuale.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) vor fi finalizate înainte de termenele contractuale. Mai exact, tronsonul 3 va fi gata anul viitor, iar tronsonul 4 ar putea fi dat în folosință cel târziu la începutul anului 2024, potrivit șefului Transporturilor, informează economica.net., citând Profit News.

„Drumul Expres Craiova – Pitesti. A fost inaugurat tronsonul 2. Pe tronsoanele 3 și 4 se lucrează foarte bine. 3 va fi dat în circulație anul viitor. La modul cum lucrează acea companie și o știm cu toții, dacă consideră această lucrare o prioritate, pentru că au foarte multe lucrări – nu vreau să fiu înțeles greșit, se țin de termene, de toate acele proiecte pe care le-au câștigat la CNAIR – n-aș fi în halul acela de optimist ca și 4 să fie dat în folosință la sfârșit de 2023, dar început de 2024 poate fi dat. Toate acestea înainte de termene”, a spus, la Profit News, Sorin Grindeanu.

Totodată, el și-a manifestat din nou dezamăgirea față de constructorul care are în execuție Tronsonul 1, cu mult în urmă față de angajamentele contractuale.

Reamintim că antreprenorul Tronsonului 1 al DEx 12, Tirrena Scavi S.P.A din Italia, a primit deja, în urmă cu trei luni, un certificat cu concluzii negative din cauza mobilizării slabe și a evoluției foarte lente a lucrărilor.

Un alt set de certificate de acest gen va fi emis la sfârșitul acestei săptămâni, a mai spus ministrul Transporturilor..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here