Modificare în Codul Rutier. Trusa de prim-ajutor nu mai e obligatorie pentru unii participanți la trafic. Proiectul, votat în Senat

Senatul României a adoptat recent o propunere legislativă privind circulația pe drumurile publice. Această decizie vizează sute de români.

Senatul României a adoptat luni propunerea legislativă de completare a ordonanței de urgență (OUG) 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care conducătorii de mopede şi motociclete nu mai sunt obligaţi să aibă asupra lor trusa de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu omologate. Au fost înregistrate 117 voturi pro şi o singură abţinere.

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice autovehiculele, cu excepţia celor din categoria AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim ajutor două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu omologate”, se precizează în proiectul de act normativ.

„Obligarea şoferilor de motociclete şi mopede de a avea asupra lor triunghiul reflectorizante, trusă de prim ajutor şi extinctor este una lipsită de utilitate şi poate avea un impact negativ asupra cetăţenilor care se încadrează în această categorie”, scrie în expunerea de motive a propunerii legislative.

E îngrijorător faptul că legea din România lasă loc de interpretare și îi obligă pe șoferii de mopede și motociclete să se echipeze cu extinctor triunghiuri şi trusă de prim-ajutor, spun inițiatorii propunerii. Propunerea respectivă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here