6 persoane au murit în urma unei explozii în zona Taksim din Istanbul. Alte 53 au fost rănite

UPDATE, 13 noiembrie, ora 19.05: Guvernatorul din Istanbul, Ali Yerlikaya, a anunțat că bilanțul deceselor provocate de explozia de duminică a crescut la șase. Alte 53 de persoane au fost rănite în incidentul din zona pietonală Istiklal, spune oficialul.

Știrea inițială: Patru persoane au murit și alte 38 de au fost rănite, duminică, într-o explozie pe celebra stradă pietonală Istiklal din zona Taksim, Istanbul, a anunțat guvernatorul orașului, Ali Yerlikaya, potrivit Al Jazeera.

Ce spun oficialii și analiștii despre explozia din Istanbul

Potrivit guvernatorului, explozia a avut loc în jurul orei 3:20 (ora României). Cauza incidentului este deocamdată neclară.

Sinem Koseoglu, corespondentă Al Jazeera, spune că există „suspiciuni puternice” că a fost vorba despre un atac sinucigaș cu bombă, „dar încă nu avem nicio declarație oficială” în această privință.

Un videoclip de pe rețelele sociale a surprins o bubuitură puternică și flăcările subsecvente.

În alte imagini se văd ambulanțe, mașini de pompieri și echipaje de poliție. Internauții susțin că magazinele și strada au fost închise.

Este vorba despre o stradă aglomerată, populară printre localnici și turiști deopotrivă, cu magazine și restaurante de-o parte și de cealaltă.

Turcia a fost ținta unei serii de atacuri sinucigașe cu bombă între 2015 și 2017, din cauza ISIS și a Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK).

Corespondenta Al Jazeera spune că explozia a fost un șoc, în condițiile în care nu au existat avertismente recente care să vizeze orașul.

Murat Aslan, un analist de securitate, a explicat pentru Al Jazeera că a fost vorba despre o zonă foarte aglomerată, în care măsurile de precauție sunt la cel mai înalt nivel.

„Sunt o mulțime de camere de securitate în zonă. Cred că poliția va afla exact cine a făcut asta și cum a făcut el sau ea acest lucru, dacă este un atac terorist”, a adăugat analistul.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here