Atac armat într-un magazin din SUA. Cel puțin 10 persoane au fost ucise

Sursa foto: realitatea.net

Mai multe persoane au murit şi altele au fost rănite, într-un schimb de focuri care a avut loc într-un magazin Walmart din Virginia, transmite CNN, citat de realitatea.net.

În jur de 10 persoane au murit în supermarketul Walmart din Chesapeake, în statul american Virginia, potrivit poliţiei. Bărbatul care a deschis focul ar fi chiar managerul magazinului. El a îndreptat apoi arma către sine şi acum este mort, relatează BBC.

Există puţine detalii, dar un agent de poliţie a spus că ar fi „până la 10” morţi şi mai mulţi răniţi.

Deocamdată nu se ştie care este motivaţia atacului, care intervine cu câteva zile înainte de sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei, când în magazine există un aflux de clienţi. Atacul a avut loc însă la o oră destul de târzie.

Fotografii şi înregistrări video de la locul tragediei de la Walmart arată poliţişti care intră în număr mare în clădire şi numeroase vehicule de poliţie.

La scurt timp după miezul nopţii de marţi (ora locală), agenţii încă mai căutau victime în interiorul Walmart, potrivit „New York Times”.

Magazinul are o mulţime de locuri în care potenţialii cumpărătorii s-ar fi putut pune la adăpost în timpul împuşcăturilor.

Chesapeake, care se află la câţiva kilometri de Norfolk, avea anul trecut o populaţie de aproximativ un sfert de milion de persoane, potrivit Biroului de recensământ al Statelor Unite. Oraşul se află în apropiere de coasta atlantică a Virginiei şi de graniţa cu statul Carolina de Nord.

La începutul acestei luni, tot în statul Virginia, în Charlottesville, trei membri ai echipei de fotbal a Universităţii din Virginia au fost ucişi de un fost jucător de fotbal, care a deschis focul într-un garaj..

Într-un alt atac armat care s-a petrecut în weekend, cinci persoane au fost ucise într-un club L.G.B.T.Q. din Colorado Springs, Colorado.

Poliţia din Chesapeake, Virginia, a răspuns la un apel care anunţa focuri de armă într-un magazin Walmart.

Ofiţerii au intrat în magazin şi au descoperit mai multe persoane decedate şi rănite, a declarat pentru CNN Leo Kosinski, ofiţer de informaţii publice al poliţiei din Chesapeake, fără a oferi mai multe detalii.

Se crede că atacatorul se află printre cei morţi, a spus Kosinski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here