Zilele Slatinei: Municipalitatea a premiat SUPERLATIVELE orașului/ FOTO+VIDEO

Diana Lixăndroiu

Manifestările organizate de Primăria Slatina cu prilejul a împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentară a orașului au luat sfârșit luni seară, când municipalitatea a derulat Gala Superlativelor, în cadrul căreia primarul Emil Moț și viceprimarii Gigi Ernes Vîlceleanu și Alexandru Berechet au acordat titlul de Cetățeani de Onoare, distincțiile de Personalitatea Anului și diplome de merit mai multor instituții publice, persoane juridice și persoane fizice care fac cinste municipiului-reședință de județ. La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, și cei doi vicepreședinți ai instituției, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan.

Titul de „Cetățean de onoare al municipiului Slatina” a fost acordat medicului pensionar Mircea Șerbu, pentru întreaga implicare în viața comunității locale, pentru implicarea în organizarea de activități culturale încă din anii 1970, cu invitați de marcă precum Marin Sorescu sau pictorul Sabin Bălașa (este posesorul unei colecții de fotografie document privind istoria Slatinei) și profesorului Dumitru Nica – pentru implicarea în învățământul județului, „fiind unul dintre cei mai mari profesori de matematică pe care i-a avut municipiul Slatina”. El a primit mai multe titluri științifice, premii și diplome de la instituții de prestigiu din țară și străinătate.

Mircea Șerbu
Dumitru Nica

„Astăzi a fost despre superlative, despre slătinenii care fac cinste municipiului Slatina, în toate domeniile de activitate.

Am avut onoarea să acord în aceasta seară, diplome de merit și trofee instituțiilor publice ce ne oferă sprijin administrativ pentru a putea pune în aplicare o dezvoltare continuă a orașului nostru, agenților economici ce contribuie la bunăstarea socială și economică a Slatinei, persoanelor fizice ce se implică activ în dezvoltarea culturală a urbei.

De asemenea, distincțiile de personalitate a anului în domenii precum sănătate, cultură, sport și economie, au fost acordate persoanelor fizice și juridice care se vor remarca cu siguranță și în viitor.

Titlul de “Cetățean de onoare al municipiului Slatina”, revine domnului doctor Mircea Șerbu și domnului profesor Nica Dumitru, în semn de recunoștință pentru activitățile desfășurate în domeniile medicinei, culturii și educației”, a declarat primarul Emil Moț.

Distincției „Personalitatea anului” a fost acordată mai multor figuri cu succese în domeniile lor de activitate.

Una dintre personalitățile anului este doctorul Renică Diaconescu, șeful Secției Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru Premiul „Gold” acordat de către organizația europeană STROKE și pentru modul cum a tratat pacienții care au suferit accidente vasculare cerebrale.

O a doua personalitatea a anului este arhitectul Sever Mitrache, pentru eforturile depuse în păstrarea identității culturale a municipiului Slatina. El va primi și premiul pentru întreaga activitate arhitecturală din municipiul Slatina, principalele obiective realizate fiind restaurarea Casei Fântâneanu, restaurarea imobilului în care a funcționat sucursala din Slatina a Bănci Naționale a României, viitor sediu al Judecătoriei Slatina, precum și restaurare Bisericii Sfânta Treime din strada Lipscani.

A fost acordat titlul de „Personalitatea anului” și în sport, și anume Dianei Lixăndroiu, pentru participarea și prestatia, alături de Echipa Națională de handbal feminin, la Campionatul European desfășurat în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. Ea este componentă a lotului de handbal al Echipei Naționale a României și al Echipei de Handbal C.S.M. Slatina.

Diana Lixăndroiu

Distincția a fost acordată și unei persoane juridice, SC APG Development Slatina SRL, compania care a construit complexul comercial Shopping Park Slatina.

Au primit, apoi, diplome de merit mai multe instituții și persoane, după cum urmează:

Consiliul Judeţean Olt – pentru permanenta preocupare în atragerea resurselor financiare europene în scopul creşterii calităţii vieţii traficului rutier şi siguranţei urbane, pentru proiectele implementate în municipiul Slatina, aici amintind de investiția alocată dezvoltării și modernizării secțiilor Spitalului Județean de Urgență Slatina;

Prefectura Olt – pentru coordonarea cu succes a activităților desfășurate de instituțiile descentralizate.

Inspectoratul Județean de Poliție Olt – pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în municipiul Slatina;

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Olt – pentru menținerea ordinii publice și pentru buna colaborare în cadrul evenimentelor culturale, sociale și sportive derulate la nivelul municipiul Slatina;

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt – pentru implicarea în salvarea vieților omenești și bunurilor materiale ale cetățenilor din municipiul Slatina;

Inspectoratul Școlar Județean Olt – pentru menținerea standardelor înalte în domeniul educației și pentru o bună colaborare în ceea ce privește derularea activităților culturale organizate în parteneriat cu Primăria municipiului

Persoane fizice:

Profesor Ion Pătrașcu – pentru interesul acordat bunei funcționări a învățământului local;

Profesor Aurora Constantin – profesor la Universitatea din Edinburgh, decorată de către Președintele României cu Meritul Cultural în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru promovarea imaginii, cercetării și culturii românești în Marea Britanie.

Valeru Ciurea – pentru activitatea culturală desfășurată în municipiul Slatina în colaborare cu autoritățile publice locale și județene.

Valeru Ciurea

Agenţi economici: (pentru investițiile concretizate până în prezent, pentru implicarea în viața socială și economică a municipiului Slatina, cu impact pozitiv în dezvoltarea economică și stabilitatea socială a municipiului):

1. PIRELLI TYRES ROMANIA S.R.L.

 1. PRYSMIAN CABLURI ŞI SISTEME A.

3.  TMK – ARTROM S.A.

 1. BEKAERT SLATINA R.L.

5. ALRO S.A.

 • pentru investițiile realizate în dezvoltarea municipiului Slatina:
 1. C. ROM CONSTRUCT REALE ESTATE S.R.L. – construire ansamblu de locuințe colective în mun. Slatina, Str. Alexe Marin, nr.19;
 2. C. ANUȚA I. MARIAN – DAIANA S.R.L. – construire bloc de locuințe în mun. Slatina, str. Toamnei, nr.19;
 3. C. MATTHIAS CAR WASH S.R.L. – construire bloc de locuințe cu spații comerciale parțial la parter în mun. Slatina, str. Cireașov, nr. 27;
 4. C. RXC LIMITED IMOB S.R.L. – construire bloc de locuințe în mun. Slatina, str. Panselelor, nr. 20;
 5. C. NICO STIL S.R.L. – construire sală evenimente în mun. Slatina, str. Pitești, nr. 231;
 6. C. GOLDEN DISTRIBUTION COMPANY S.R.L. – construire hală depozitare materiale construcții și birouri în mun. Slatina, str. Theodor Burcă, nr. 13;
 7. C. NIEGO S.R.L. – construire clinică veterinară, farmacie veterinară și cosmetică canină în mun. Slatina, str. Pitești, nr. 173;
 8. C. IOKA IMOBILIARE S.R.L. – construire locuințe colective în mun. Slatina, str. Recea, nr. 10;
 9. C. OLT PIESS S.R.L. – construire silozuri metalice în mun. Slatina, str. Agricultorului, nr. 70.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt:

„Ca de fiecare datăm Primăria Slatina și Consiliul Local reușesc să ducă mai departe tradiția sărbătorii atestării documentare a orașului nostru. Vreau să le urez și eu slătinenilor să trăiască înntr-un oraș mai bun, mai dezvoltat, mai prosper, de acum înainte, mulți ani. La mulți ani, slătineni”.

Manifestările au luat sfârșit cu un concert extraordinar al trupei Ad Libitum Voices.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here