Zilele Slatinei vor continua, astăzi, cu Gala Superlativelor. Vor fi acordate titluri, distincții și diplome de merot

După Gala Campionilor, în care circa 1400 de elevi și sportivi au fost premiați, alături de profesorii și de antrenorii care i-au pregătit, pentru rezultatele bune obținute anul trecut la olimpiadele școlare și competițiile sportive organizate la nivel național și național, și după Gala Seniorilor, în care 82 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost, de asemenea, premiate, astăzi, 23 ianuarie, manifestările dedicate împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentare a Slatinei, va avea loc Gala Superlativelor.

În cadrul evenimentului, organizat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, va fi conferit titlul de „Cetățean de onoare” al orașului și distincția de „Personalitatea anului ” unor personalități din lumea medicală, din învățământ, arhitectură și sport și vor fi acordate diplome de merit mai multor instituții, companii și cetățeni care fac cinste municipiului-reședință de județ.

Titlul de Cetățean de Onoare va fi înmânat medicului pensionar Mircea Șerbu, pentru întreaga implicare în viața comunității locale, pentru implicarea în organizarea de activități culturale încă din anii 1970, cu invitați de marcă precum Marin Sorescu sau pictorul Sabin Bălașa (este posesorul unei colecții de fotografie document privind istoria Slatinei) și profesorului Dumitru Nica – pentru implicarea în învățământul oltean, fiind unul dintre cei mai mari profesori de matematică pe care i-a avut municipiul Slatina. El a primit mai multe titluri științifice, premii și diplome de la instituții de prestigiu din țară și străinătate.

Una dintre personalitățile anului este doctorul Renică Diaconescu, șeful Secției Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru Premiul „Gold” acordat de către organizația europeană STROKE și pentru modul cum a tratat pacienții care au suferit accidente vasculare cerebrale.

O a doua personalitatea a anului este arhitectul Sever Mitrache, pentru eforturile depuse în păstrarea identității culturale a municipiului Slatina. El va primi și premiul pentru întreaga activitate arhitecturală din municipiul Slatina, principalele obiective realizate fiind restaurarea Casei Fântâneanu, restaurarea imobilului în care a funcționat sucursala din Slatina a Bănci Naționale a României, viitor sediu al Judecătoriei Slatina, precum și restaurare Bisericii Sfânta Treime din strada Lipscani.

Va fi acordat titlul de personalitatea anului și în sport, și anume Dianei Lixăndroiu, pentru participarea și prestatia, alaturi de Echipa Națională de handbal feminin, la Campionatul European desfășurat în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. Ea este componentă a lotului de handbal al Echipei Naționale a României și al Echipei de Handbal C.S.M. Slatina.

Distincția va fi acordată și unei persoane juridice, SC APG Development Slatina SRL, compania care a construit complexul comercial Shopping Park Slatina.

Vor primi, de asemene, diplome de merit mai multe instituții și persoane.

Luni va fi și ultima zi a manifestărilor prin care sunt sărbătorite Zilele Slatinei, seria evenimentelor urmând să se încheie cu concert al trupei Ad Libitum Voices.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here