Un al doilea cutremur, de 7,5 grade Richter a LOVIT Turcia. 1.300 de morți, 10.000 de răniți/ Imagini FOTO și VIDEO cu puternic impact emoțional

Un nou cutremur extrem de puternic, de 7,5 grade Richter, a avut loc cu puțin timp în urmă în Turcia, chiar în zona în care noaptea trecută s-a petrecut un seism de 7,8 grade Richter, afectând și Siria. 

Noul cutremur are loc după zeci de replici care au urmat cutremurului de azi-noapte.

Deja sunt peste 1.300 de morți și 10.000 de răniți în Turcia și Siria, potrivit digi24.ro.

Cutremurul de noaptea trecută și replicile sale au avut loc în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Primul seism a avut loc luni la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri. Cutremurul a durat aproape un minut.

Cutremurul a avut apoi mai multe replici, una de 6,7 resimțită și în centrul Turciei la orele 04.28 (01.28 GMT), la o adâncime de 9,9 kilometri, potrivit USGS.

Replicile au culminat astăzi cu cea de 7,5 grade pe Richter.

România trimite echipe de intervenție

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat noaptea trecută pe teritoriul acestora.

„Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here