Lacul care aduce copii. Locul miraculos, unic în lume, care a fost supranumit „Balta fertilității”

„Balta fertilității” din Peru este un loc unic pe glob și se află în mijlocul unui deșert arid, la aproximativ 70 de km de capitala Lima.

„Balta fertilității” a devenit un loc faimos în întreaga lume, mii de pelerini venind aici pentru a atinge mâlul despre care se spune că face minuni și pentru a se scălda în apa care ar vindeca orice problemă de infertilitate sau impotență.

Balta de la Chilca, așa cum mai este numit locul, e cunoscut încă de pe timpul incașilor, mărturii ale conchistadorilor cu privire la ritualurile practicate aici fiind descoperite. Primii oameni care s-au scăldat aici au fost doi ostași spanioli care au dezertat din micul detașament al lui Francisco Pizzaro. Aceștia au remarcat rapid efectele, căsătorindu-se cu indigene cu care au făcut foarte mulți copii, reușind să procreeze până la vârsta de 70 de ani.

Secretul a fost păstrat până în secolul al XIX-lea, când balta fertilității a fost descoperită de o echipă de paleontologi americani, întâmplător, care nu au crezut în efectele sale miraculoase. Asta până când un politician bogat din New York care apelase la toate leacurile pentru a scăpa de impotență s-a scăldat aici și s-a vindecat, vestea răspândindu-se în toată America.

Acum, localnicii numesc lacul, care are forma unui cerc cu un diametru de 250 de metri, „făcătorul de gemeni” deoarece femeile care au probleme de procreere și se scaldă aici nasc întotdeauna gemeni.

În anul 1960, intrigați de aceste miracole, oamenii de știință americani au făcut cercetări asupra bălții și a nămolului de aici, însă nu au găsit nimic neobișnuit.

„Tratamentele miraculoase efectuate aici nu pot fi puse, in aceste circumstante, decat pe seama autosugestiei!”, a declarat dr. Jose Ramon Estacar, de la un spital din Lima.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here