Accident în lanț pe o autostradă din Ungaria, urmat un incendiu puternic. Zeci de răniţi, printre care şi trei români

În jur de 30 de persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce 42 de autovehicule s-au ciocnit pe autostrada M1 din Ungaria, la 30 de kilometri de Budapesta, potrivit romaniatv.net.

Cauza producerii accidentului a fost o furtună de praf care a redus brusc vizibilitatea. Din primele informaţii, se pare că un camion ar fi deviat de pe sensul în care mergea şi ar fi intrat pe sens opus, ciocnindu-se de maşini.

Impactul dintre autovehicul a fost urmat de un incendiu de proporţii, relatează hirado.hu. Accidentul a fost anunțat prin numărul de urgență în jurul orei locale 14.25.

Potrivit primelor informații, 5 camioane și 37 de autovehicule au fost implicate în accident. În urma impactului, 19 autovehicule au fost mistuite de flăcări.

36 de persoane au fost rănite, dintre care o persoană a suferit leziuni care îi pun viaţa în pericol. 13 persoane au răni deosebit de grave, mai arată sursa citată.

Printre victime se numără și trei români, dintre care unul este în stare gravă, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

”Ministerul Afacerilor Externe recizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență”, se arată un comunicat al MAE.

La fața locului s-au deplasat forțe impresionante de pompieri, polițiști și ambulanțe, inclusiv elicoptere. Poliţia a închis autostrada M1 în ambele sensuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here