Percheziții acasă la polițiști din Olt, bănuiți de infracțiuni de corupție, fals și distrugere de înscrisuri

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt vine cu precizări după perchezițiile desfășurate ieri în dosarul în care mai mulți polițiști rutieri din orașul Corabia sunt bănuiți de fapte de corupție.

Percheziții au avut loc nu doar la sediul Poliției Rutiere Olt și la Formaţiunea Rutieră Corabia, ci și la domiciliile unor polițiști.

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineață, Parchetul Olt arată că scopul perchezițiilor a fost ridicarea de înscrisuri și suporturi optice ale înregistrărilor făcute cu aparatele radar.

Cercetările se efectuează „in rem” în legătură cu infracțiuni de corupție, fals și distrugere de înscrisuri circumscrise anului 2022, în legătură cu faptul pretins a fi comise de către lucrători de poliție din cadrul Poliției Orașului Corabia.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public în legătură cu perchezițiile efectuate în cursul zilei de 15.03.2023, la domiciliul unor persoane fizice calificate (polițiști), respectiv la sediul unor autorități publice precum serviciul Poliției Rutiere Olt și Poliția Orașului Corabia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt face următoarele precizări:

Activitățile mai sus indicate s-au desfășurat într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și au avut ca scop ridicarea de înscrisuri și suporturi optice ale înregistrărilor făcute cu aparatele radar.

Cercetările se efectuează „in rem” în legătură cu infracțiuni de corupție, fals și distrugere de înscrisuri circumscrise anului 2022, în legătură cu faptul pretins a fi comise de către lucrători de poliție din cadrul Poliției Orașului Corabia”, se arată în comunicatul procurorilor olteni.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au descins, miercuri, la sediul Serviciului Poliţie Rutieră (SPR) Olt, precum şi la Formaţiunea Rutieră Corabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here