FOTO Se înmulțesc vitezomanii pe Drumul Expres Craiova – Pitești. Luat de radar în timp ce „zbura” cu peste 200 km/oră

Numărul vitezomanilor crește pe Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești. Aparatele Radar au identificat alte două cazuri.

Astfel, ieri, 16 martie, în jurul orei 14:10, polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12, un autoturism ce circula cu viteza de 201 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, care a fost amendat de oamenii legii și ar urma să rămână pieton pentru patru luni, după ce permisul de conducere i-a fost reținut.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cosmin Lupu.

Tot ieri, în jurul orei 16:30, polițiștii au depistat în trafic, tot pe Drumul Expres 12, un autoturism ce circula cu viteza de 182 de km/h.

La volanul mașinii a fost identificat un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din municipiul București.

Ulterior, în jurul orei 17:10, polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Național 65, în localitatea Negreni, același autoturism, însă de această dată circula cu viteza de 112 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

„În ambele situații, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile”, a precizat reprezentantul IPJ Olt.

În total, bărbatul a fost sancționat contravențional cu 2.610 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o durată de 180 de zile.

Ieri, polițiști rutieri din cinci județe au participat la o acțiune de amploare pe șoselele din Olt, cu risc rutier ridicat. Dintre cele peste 320 amenzi aplicate șoferilor care nu respectă legislația rutieră, cele mai multe – 171 – au fost date pentru dețășirea limitei maxime de viteză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here