Polițiști din cinci județe, acțiune de amploare pe șoselele din Olt. Peste 300 de amenzi și zeci de permise reținute în doar patru ore/ VIDEO

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, ieri, 16 martie, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe tronsoanele de drum din județul Olt cu risc rutier ridicat.

Controalele au avut loc în intervalul orar 14.00-18.00, în cadrul acțiunii participând peste 70 de polițiști, iar în spijinul polițiștilor din Olt au venit și polițiști rutieri din județele Argeș, Vâlcea, Dolj și Teleorman.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 326 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei, dintre care 324 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 2 la alte acte normative.

„Dintre sancțiunile aplicate, 171 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 18 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, două pentru baterile săvârșite de căruțași și 119 pentru alte abateri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cosmin Lupu.

Ca măsura complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 41 de permise de conducere, dintre care 34 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, cinci pentru depășirea cu mai mult de 70 de km/h a vitezei maxime legale admise și două pentru alte abateri.

Totodată au mai fost reținute și 10 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii recomandă conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule, să evite depășirile riscante și să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic.

Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here