Un nou atac armat zguduie Serbia / Cel puțin opt persoane au murit, iar alte 13 sunt rănite

Sursa foto: Facebook

A avut loc un nou atac armat în apropierea unui oraș din Serbia, la aproximativ 60 de kilometri sud de Belgrad, ce a avut ca rezultat moartea a opt persoane și rănirea altor 13.

Acest incident urmează unui atac la școală din capitală, care a luat viața a nouă persoane cu doar o zi înainte.

Serbia, zguduită de un nou atac armat

Un atac violent a avut loc joi seara în vecinătatea orașului Mladenovac. Făptuitorul a descărcat o armă automată dintr-un vehicul în mișcare și apoi a fugit imediat. În prezent, șapte dintre răniți sunt într-o stare critică.

Oamenii legii sunt în prezent în căutarea unui suspect de sex masculin în vârstă de 21 de ani. O locație specifică în care suspectul s-ar putea ascunde a fost înconjurată de prezența poliției. Căutarea se dovedește a fi dificilă pentru ofițeri, care și-au făcut prezența cu elicoptere și drone.

Bratislav Gašić, ministrul de Interne, a numit atacul „un act de terorism”, scrie ziare.com.

Cel puțin opt persoane decedate și 13 persoane rănite

Se pare că un ofițer de poliție și sora lui s-au numărat printre victimele decedate din satul Malo Orasje, lângă Mladenovac. Incidentul nefericit a avut loc în urma unui conflict și se crede că a avut loc la mai multe adrese.

Acest incident tragic s-a întâmpla la doar o zi după ce un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un gardian la o şcoală din Belgrad, un atac care a şocat ţara din Balcani.  Poliţia l-a identificat pe atacatorul de miercuri Kosta Kecmanović şi a afirmat că era elev al şcolii din 2019. Poliţiştii au declarat că el a folosit două dintre armele tatălui său pentru atacul pe care l-ar fi plănuit de o lună.

Şeful Poliţiei din Belgrad, Veselin Milić, a afirmat că adolescentul avea şi două bombe incendiare şi „a făcut o listă cu copiii pe care plănuia să îi ucidă şi clasele lor”. Milić i-a identificat pe elevii ucişi ca fiind şapte fete şi un băiat, născuţi între 2009 and 2011.

Sursa: b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here