Bărbatul peste care s-a surpat un mal de pământ în Caracal a fost scos de la șapte metri adâncime. Din păcate, n-a supraviețuit!

Bărbatul peste care, joi, s-a surpat un mal de pământ în Caracal a fost scos de la șapte metri adâncime. Din păcate, el n-a supraviețuit!

Este vorba de un muncitor în vârstă de 57 de ani, din comuna Moțăței, județul Dolj. În timpul unei lucrări, acesta și un coleg al său au fost surprinși de un mal de pământ care s-a surpat. Cel din urmă, un bărbat de 53 de ani, din orașul Balș, a putut fi scos de colegii de muncă imediat după accident și a fost transportat la spitalul din Caracal.

După bărbatul de 57 de ani pompierii au săpat mai multe ore și, în jurul orei 22.00, salvatorii au reușit să ajungă la el. Din păcate, prea târziu.

„S-a realizat accesul către victimă, urmează să fie extrasă. Este în stare de inconștiență. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost declarat decedat de medicul de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, Alin Băsășteanu.

Pentru salvarea muncitorului, pompierii au acționat cu două autocamioane cu modul de căutare-salvare (multirisc), o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD și un buldoexcavator. La fața locului s-au aflat și două echipe medicale de la Ambulanță.

Din păcate, totul a fost în zadar pentru victimă.

_________

Polițiștii au întocmit dosar penal vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Comunicatul Poliției:

La data de 25 mai 2023, în jurul orei 16:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în municipiul Caracal, a avut loc un accident de muncă.

La faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caracal.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Balș, județul Olt, împreună cu un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Moțăței, județul Dolj, angajați ai unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectuau săpături pentru rețeaua de canalizare, au fost surprinși de malurile șanțului, care s-au surpat peste cei doi.

În urma evenimentului, bărbatul de 53 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal, iar bărbatul de 57 de ani a decedat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here