Cresc tarifele la gunoi în Olt. Care vor fi noile tarife și de când vor intra în vigoare

Tarifele la serviciile de salubrizare vor crește în județul Olt.

Anunțul a fost făcut joi de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, după ședința în care un reprezentant al instituției a primit mandat special în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „OLT-ECO”, în vederea exercitării votului pentru
modificarea tarifelor.

„Astăzi am împuternicit vicepreședintele Consiliului Județean (Virgil Delureanu – n.r.), care face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco, pentru a participa la ședința în care, mai mult ca sigur, se vor mări tarifele la gunoi. Asta pentru că, așa cum se știe, operatorul de salubritate a depus de un an de zile procedura de mărire a tarifului, conform actualizării salariului minim pe economie, a anumitor cheltuieli legate de combustibil și energie.

A fost o întreagă procedură pe care a trebuit să angajăm niște consultanți care să stabilească exact care este impactul acelor creșteri asupra tarifului. Avem această documentație definitivă și, în ședința Olt-Eco de săptămâna viitoare probabil vor fi aprobate noile tarife”, a declarat Marius Oprescu.

Noul tarif pentru zona rurală va fi în jur de șase lei / persoană, și peste 14 lei / persoană în zona urbană.

Noile tarife vor intra în vigoare după ce se va termina toată procedura, începând de anul acesta, a mai spus președintele CJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here