Noul truc al hackerilor care lasă românii fără bani în conturi / Metoda presupuselor facturi neplătite

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a avertizat, miercuri, cu privire la primirea unor e-mailuri care comunică neplata unor facturi Orange, iar, prin intermediul unor link-uri, atacatorii cibernetici redirecţionează utilizatorii către site-uri cu conţinut fraudulos, relatează Ziare.com.

Utilizatorii pot pica în plasa hackerilor dacă accesează anumite linkuri

„Utilizatori din România primesc în ultimele zile e-mail-uri în care sunt avertizaţi despre anumite facturi Orange neplătite, indiferent dacă sunt sau nu clienţi ai companiei. În acest mesaj li se cere să acceseze un link care redirecţionează către site-uri cu conţinut fraudulos, site-uri clonă care folosesc identitatea vizuală a range, tocmai pentru a duce în eroare potenţiala victimă, care poate crede că se află pe un canal oficial de comunicare”, anunţă, miercuri, DNSC.

Cum îți poți da seama dacă hackerii încearcă să îți acceseze datele

Potrivit sursei citate, specialiştii afirmă că tentativele de fraudă din online pot fi detectabile destul de rapid, dacă se fac câteva verificări esenţiale:

    • Dacă nu sunteţi clientul serviciului menţionat în mail, nu puteți avea facturi restante
  • Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie, din moment ce site-ul pe care potenţiala victimă este redirecţionată are un nume de domeniu fără legătură cu Orange.
  • Atacatorii introduc şi componenta psihologică, demnă să atragă potenţiala victimă să acceseze cât mai repede link-ul şi includ în mesaj ameninţarea cu suspendarea serviciilor, dacă problema nu este remediată urgent.
  • Verificaţi mereu sursa reală a mesajului primit.
  • Evitaţi accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase şi verificaţi-le cu o soluţie de securitate, înainte de a face clic.
  • Nu furnizaţi date personale, de autentificare sau de card, la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.

Sursa: b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here