Firme din Olt, prinse cu lemne fără documente. Amenzi de zeci de mii de lei, cantități mari confiscate/ FOTO

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au finalizat, astăzi, activitățile de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos la două societați comerciale din localitățile Balș și Tufeni. Au fost depistate diferențe de sute de metri cubi de material lemnos între cantitățile declarate și cele reale, lemnele în plus – cantități impresionante – fiind confiscate. De asemenea, au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei.

Polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din comuna Tufeni, județul Olt, exista diferența de 245,24 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului.

Totodată, polițiștii au identificat cantitatea de 49,04 metri cubi de cherestrea, respectiv cantitatea de 69,5 metri cubi de lemn rotund, pentru care nu existau documente legale de proveniență.

„Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 50.000 de lei, iar, ca măsuri complementare, au fost dispuse confiscarea valorică a celor 245,24 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 119.000 de lei și confiscarea fizică a cantităților de 49,04 metri cubi de cherestrea, respectiv 69,5 metri cubi de lemn rotund, în valoare totală de aproximativ 108.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cosmin Lupu.

Toată cantitatea de material lemnos ce a fost confiscată fizic, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Dragănești- Olt.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din orașul Balș exista diferența de 4,21 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 4,21 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 3.900 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here