Și în Olt numărul profesorilor aflați în grevă este în scădere. De altfel, greva ar putea înceta!

Și în Olt numărul angajaților din Educație aflați în grevă este în scădere, anunță șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Adrian Bărbulete. De altfel, greva din Educație ar putea înceta. Președintele PSD Marcel Ciolacu, cel care urmează să preia în scurt timp funcția de premier al României, a anunțat miercuri că Guvernul va adopta un memorandum pentru creșterea salariilor din Educație.

Șeful IȘJ Olt spune că Oltul nu face excepție în privința cadrelor didactice care renunță la grevă și intră la clase.

„La noi, ca și în alte județe, se observă o scădere a numărului de participanți la greva din Educație”, a declarat Adrian Bărbulete.

Potrivit datelor Ministerului Educației, ieri, 52,9% dintre angajații din învățământ erau în grevă, iar din aceștia 59,5% erau cadre didactice.

„La data de 6 iunie, în cursul dimineții, pentru că se depune cerere de renunțare la grevă, datele arătau că sunt 52,9% dintre angajați în grevă, iar din aceștia 59,5% erau cadre didactice. Mai puțin față de 31 mai, atunci când 64% dintre profesori erau participanți la grevă. Numărul de școli care au renunțat la grevă este de 170, între 31 mai și 6 iunie. De asemenea, la nivel național avem peste o mie de școli care nu sunt în grevă”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

De altfel, greva din Educație ar putea înceta. Președintele PSD Marcel Ciolacu, cel care urmează să preia în scurt timp funcția de premier al României, a anunțat miercuri că Guvernul va adopta un memorandum pentru creșterea salariilor din Educație.

”Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze.

Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here