Milioane de euro pentru proiecte de importanță în mobilitatea urbană din Slatina/ VIDEO

Primăria Slatina anunță absorbția a milioane de euro din fonduri europene pentru proiecte de importanță în mobilitatea urbană din Slatina.

Este vorba de bani pentru autobuze electrice, nepoluante și silențioase, piste pentru biciclete, sistem de eliberare a biletelor pentru transportul în comun.

„Suntem într-un moment special în implementarea de proiecte cu fonduri europene.

Împreună cu alți beneficiari precum Consiliul Județean Olt, Slatina absoarbe 15 milioane de euro pentru proiecte de importanță în mobilitatea urbană – autobuze electrice, nepoluante și silențioase, piste pentru biciclete, sistem de eliberare bilete pentru transportul în comun.

Dezvoltăm împreună Slatina!”, a scris, pe Facebook, primarul municipiului, Emil Moț.

Prin Programul Operațional Regional și prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională, Primăria Slatina a achiziționat deja 10 autobuze ecologice. În planul dezvoltării mobilității a municipiului-reședință de județ se are în vedere sprijinirea traficului cu noi semafoare inteligente.

„Printr-un proiect mare, au fost deja reabilitate două străzi foarte importante: strada Vintilă Vodă și strada Văilor, străzi ce vor fi dotate și cu piste de biciclete (proiect deja demarat – n.r.). Partea de etiketing, care va asigura tot ce înseamnă biletele și abonamentele pentru transportul local în comun, și vom avea și închirieri de biciclete și trotinete electrice”, a declarat primarul Slatinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here