Vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, a semnat contractul de finanțare pentru achiziția a zeci de microbuze electrice destinate elevilor

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Ivan Ionut, a participat ieri, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare oficială a contractelor de finanțare a proiectelor depuse în cadrul apelurilor de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, cu finanțare prin PNRR.

Este vorba de 20 de microbuze școlare electrice în valoare de peste 35 de milioane de lei.

„Putem spune că de astăzi înainte, după acest eveniment, dăm start implementării proiectului prin care Consiliul Județean Olt a atras peste 35 de milioane de lei, pentru achiziția a 20 de microbuze școlare electrice.

Microbuzele electrice reprezintă o opțiune ecologică esențială pentru transportul școlar, contribuind la reducerea emisiilor de carbon și asigurând siguranța elevilor, oferind totodată un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare în ceea ce privește utilizarea responsabilă a resurselor și protejarea mediului înconjurător.

În perioada următoare, instituția noastră va organiza licitația pentru achiziționarea acestor mijloace de transport prietenoase cu mediul, moderne și sigure, astfel încât școlile și elevii să beneficieze cât mai repede de ele”, a declarat Ionuț Ivan.

Finanțarea se face din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here