Programul Tomata a fost suplimentat, joi, cu 65 de milioane de lei. Fermierii înscriși primesc 3000 de euro/1000 mp

Guvernul a suplimentat, astăzi, cu 65 de milioane de lei Programul Tomata, astfel că toți beneficiarii eligibili înscriși în acest program vor primi 3000 de euro/1000 mp.

Un număr record de fermieri sunt înscriși în ciclul 1 al programului, peste 22.000 de solicitanți, care vor primi acest sprijin.

„Am suplimentat astăzi bugetul Programului cu 65 de milioane de lei, astfel încât să facem rapid plățile către beneficiari.

În plus, am alocat fonduri și pentru continuarea Programului de cultivare a legumelor în spații protejate și pentru perioada 2023 – 2024, astfel încât să asigurăm prezența pe piață a legumelor românești tot timpul anului și să oferim fermierilor timp suficient să își valorifice producția.

Așa cum mi-au solicitat fermierii, cererile pentru perioada 2023 – 2024 se vor depune în termen de 20 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern. Valorificarea producției se va face în perioada 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024.

Consider că este momentul să venim cu o completare pentru acest program, astfel încât să diminuăm cât mai mult importurile.

Avem 170 de milioane de euro alocate în Planul Strategic pentru modernizarea serelor și spațiilor protejate astfel încât fermierii să poată investi în sisteme de încălzire.

Lucrăm deja la ghidurile necesare pentru implementarea acestui sprijin astfel încât să fie lansate până la finalul lunii octombrie”, a declarat, joi seară, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here