Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2024. Cât vor primi în plus românii: „Este o lege în vigoare”

Guvernul confirmă majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024, cu unele creșteri de până la 30%. Ministrul Marcel Boloș afirmă că suma totală a majorării va fi de cel puțin 16 miliarde de lei, cu o creștere medie de 14%.

Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei. (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare”, a declarat, recent, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Boloş a afirmat că data propusă pentru aplicarea noilor majorări este 1 ianuarie 2024. În același timp, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că ajustările vor fi personalizate, iar un segment de pensionari va beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, ajungând până la o majorare de 30%, scrie Ziare.com.

Creșteri de 30% pentru pensii minime sau foarte mici

„Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut. Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13,5%. Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Din 1 ianuarie 2024, se va implementa o nouă normă de calcul a pensiilor în România, care va reflecta rata inflației din anul precedent. Pensionarii care vor beneficia de creșteri suplimentare de 30% în pensii începând cu această dată vor fi cei cu pensii minime sau cele foarte mici.

Sursa: b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here