Proiect: Șoferii ar putea rămâne fără permis timp de 10 ani, pentru consum de droguri sau alcool

Permisul de conducere al șoferilor care au consumat droguri sau alcool ar putea fi suspendat până la 10 ani. Asta prevede un proiect de lege depus de senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat recent, pe Facebook, că a depus joi, 21 septembrie 2023, un proiect legislativ care prevede, printre altele, și interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul șoferilor care sunt depistați sub influența alcoolului sau drogurilor.

„Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină şi să combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri, care a luat o aşa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe şoselele ţării”, a scris Cazanciuc pe Facebook, citat de Gândul.

Potrivit lui Cazanciuc, dreptul de a mai conduce va fi interzis până la 10 ani, dacă șoferii sunt depistați sub influența alcoolului sau drogurilor. El a adăugat că pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

„Se vor majora pedepsele privind şi finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a precizat senatorul PSD.

Sursa: b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here