Violența, cel mai des întâlnit fenomen antisocial în școlile din Olt. Cum s-au gândit să-l combată polițiștii în noul an școlar

Sursa foto: romaniatv.net

Cel mai des întâlnit fenomen antisocial în școlile din Olt este violența, spune Inspectoratul de Poliție al Județului Olt, așa că în anul școlar 2023 – 2024 au fost gândite acțiuni pentru combaterea acestuia. 

Astfel, pentru anul școlar 2023-2024, sunt deja stabilite direcții de acțiune, rezultate în urma analizelor efectuate pe parcursul anului școlar anterior, dar și ținând cont de solicitările pe care unitățile de învățământ le vor adresa instituției noastre.

Este vorba, în primul rând, de activități preventive, au reliefat, ieri, într-o conferință de presă, reprezentanții IPJ Olt.

„Activitățile preventive vor avea ca temă principală de dezbatere violența, având în vedere că aceasta are ponderea cea mai mare a faptelor sesizate în anul școlar anterior, în unitățile de învățământ. Acestea au fost săvârșite, preponderent în unitățile de învățământ preuniversitar din mediul urban”, susține IPJ Olt.

De asemenea, în funcție de nivelul de studiu și de capacitatea de înțelegere a elevilor, se vor aborda teme privind prevenirea consumului și traficului de substanțe psihoactive și prevenirea consumului de alcool și tutun în rândul minorilor. Totodată, acțiunile polițiștilor vizează și verificarea agenților economici din zona adiacentă unităților de învățământ și instruirea acestora cu privire la respectarea prevederilor Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială și Legii 349/2002, pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Pentru anul școlar 2023-2024, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin Biroul Siguranța Școlară, vor fi reimplementate toate campaniile și proiectele educaționale care s-au derulat pe parcursul anului școlar precedent.

Pe lângă acestea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor implementa și campania „BE KIND TO YOUR MIND”, pentru prevenirea consumului de droguri și alte substanțe psihoactive, inițiată de Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Olt și Inspectoratul Școlar Județean Olt, pe perioada întregului an școlar 2023-2024.

În perioada septembrie – iunie a anului școlar 2022-2023, au fost sesizate 42 de fapte penale în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Olt, dintre care 28 de fapte au fost săvârșite în mediul urban şi 14 fapte în mediul rural, ponderea cea mai mare fiind reprezentată de infracţiunea de „lovirea sau alte violențe” (30 de fapte), urmată de infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă” (10 fapte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here