Atacuri Israel. Hamas: „Suntem pregătiți pentru cel mai rău scenariu: o invazie terestră!”

Reprezentanții grupării Hamas susțin că sunt pregătiți pentru orice scenariu, inclusiv o invazie pe cale terestră din partea Israelului.

Un membru de rang înalt al grupării palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri, a declarat că grupul militant care conduce Gaza este pregătit „pentru toate opțiunile, inclusiv pentru un război și o escaladare la toate nivelurile”.

„Suntem pregătiți pentru cel mai rău scenariu, inclusiv pentru o invazie terestră, ceea ce va fi foarte bine pentru noi pentru a decide sfârșitul acestei bătălii” – a declarat sâmbătă al-Arouri pentru Al Jazeera Arabic, informează Rador Radio România. Al-Arouri a afirmat că sunt în curs de desfășurare „eforturi internaționale și regionale intense” pentru a pune capăt crizei, „dar acum nimic nu va fi mai important decât bătălia”.

Între timp, Brigăzile Izzedine al Qassam, aripa armată a Hamas, au afirmat sâmbătă că încă se luptă în 25 de locații. De asemenea, gruparea a precizat într-o declarație că există confruntări în curs de desfășurare la baza militară Re’im, în apropiere de punctul de trecere a frontierei de nord a Gaza cu Israelul.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat sâmbătă că „bătălia” grupării Hamas „s-a mutat în inima entităţii sioniste” şi că atacul palestinienilor, numit Operaţiunea Furtuna Al-Aqsa, a început în Gaza şi se va extinde în Cisiordania, la Ierusalim. Adresându-se ţărilor arabe, Ismail Haniyeh a declarat: „Israelul nu vă poate oferi nicio protecţie”.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here