Cinci cutremure consecutive în Afganistan. Cel mai puternic seism a ucis 14 oameni și a rănit alți 78

Afganistanul a fost lovit de cinci cutremure consecutive, sâmbătă. Seismele au înregistrat magnitudini cuprinse între 4,7 și 6,3. Cel mai puternic seism a provocat daune majore și pierderi de vieți omenești în provincia Herat, din vestul țării.

Bilanțul cutremurului din Herat: Cel Puțin 14 Morți și 78 de Răniți

Cutremurul cu magnitudinea 6,3 din provincia Herat a avut un impact dezastruos, provocând cel puțin 14 decese și rănind 78 de oameni. Autoritățile avertizează că bilanțul ar putea crește pe măsură ce echipele de salvare găsesc alte victime sub dărâmături.

Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS) a înregistrat sâmbătă, în vestul Afganistanului, cinci cutremure consecutive cu magnitudini cuprinse între 4,7 şi 6,3, a transmis agenţia EFE.

Primul seism, cu magnitudinea cea mai mare, s-a produs la ora locală 12:11, la o adâncime de 14 kilometri și la 33 de kilometri de orașul Zindah Jan, situat în provincia Herat. Au urmat patru replici consecutive, de 5,5, 4,7, 6,3, respectiv 5,9 grade, într-o perioadă de o oră, conform datelor USGS.

Al cincilea cutremur a fost înregistrat la aproximativ zece kilometri adâncime şi la circa 29 de kilometri de Zindah Jan.

Afganistanul este una dintre țările cele mai predispuse la dezastre naturale, având o populație vulnerabilă, în mare parte săracă, și o infrastructură insuficientă pentru a face față inundațiilor și cutremurelor. Aceste tragedii au avut un impact devastator în trecut, precum cel din iunie 2022, când un cutremur similar a provocat moartea a peste o mie de persoane și distrugerea a sute de case.

Sursa: b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here