Stare de RĂZBOI în Israel: Netanyahu, anunț oficial după ATACUL Hamas. Cel puțin 22 de morți și sute de răniți

Premierul Beniamin Netanyahu a făcut anunțul oficial. Mișcarea palestiniană Hamas a revendicat atacul asupra Israelului de sâmbătă dimineață. Brațul armat al Hamas a anunțat că operațiunea este în desfășurare. 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că „suntem în război”, într-o înregistrare video postată pe rețeaua X.

„Suntem în război şi vom câştiga!”, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Mesajul lui Netanyahu vine după ce ministrul israelian al apărării a anunțat că gruparea militantă Hamas a început un război împotriva Israelului și a promis că „Israelul va câștiga”.

Armata israeliană a anunţat lansarea „Operaţiunii Sabia de fier” ca răspuns la actul de război purtat de Hamas.

Forţele de Apărare ale Israelului susţin că efectuează lovituri aeriene asupra ţintelor Hamas din Gaza, ca răspuns la „ploaia de rachete” lansate din Fâşia Gaza spre Israel.

„Zeci” de avioane de vânătoare israeliene au participat la lovituri asupra Fâşiei Gaza, iar zgomotul bombelor au fost auzite în oraşul Gaza, potrivit armatei israeliene.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că „Hamas a făcut o greșeală gravă în această dimineață când a lansat un război împotriva statului Israel. Trupele luptă împotriva inamicului în fiecare locație. Fac un apel tuturor cetățenilor Israelului să urmeze instrucțiunile de securitate. Statul Israel va câștiga acest război”.

Armata israeliană a cerut locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Gaza să rămână în locuinţele lor.

HAMAS A REVENDICAT ATACUL ASUPRA ISRAELULUI

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă dimineaţă că a lansat „Operaţiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului, de unde sunt lansate câteva sute de rachete, informează AFP.
Atacurile au provocat moartea a cel puţin o persoană şi au rănit alte 15, informează agenţiile de presă internaţionale, relatează agerpres.ro.

Un „număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza, a anunţat sâmbătă dimineaţa armata israeliană, informează AFP.

Mai multe imagini postate pe rețeaua X, fosta Twitter, arată cum teroriști palestinieni ar fi  invadat tabăra în care se aflau sute de israelieni la un festival de sărbătoarea Shemini Atzeret, care a început vineri, 6 octombrie, și durează până duminică, 8 octombrie. Oamenii fug panicați din calea celor inarmați.

Rachetele, trase din mai multe zone din Fâşia Gaza, au început înainte de orele 06:30 (03:30 GMT) şi continuau aproape 45 de minute mai târziu.

În Israel, sirenele au răsunat în mai multe oraşe din jurul teritoriului palestinian, dar şi mai în adâncul teritoriului, în nord şi est, potrivit armatei israeliene.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here