Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii din Olt pe Stadionul „1 Mai” din Slatina/ FOTO

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi, au desfașurat, weekendul trecut, activități informativ-preventive pe linia violenței domestice, dar și pe liniile traficului și consumului ilicit de droguri, a victimizării minorilor și furturilor din patrimoniu, cu ocazia desfășurării unui meci de fotbal din liga a II –a, pe stadionul ”1 Mai” din municipiul Slatina.

În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au prezentat cetățenilor informații cu privire la violenta domestică, în principal, persoanelor vulnerabile(vârstnici, femei și copii), care pot fi victimele unor astfel de acte, dar și cunoscuților acestora care doresc să le acorde sprijin, în acest sens, fiindu-le oferite și materiale informativ-preventive.

În scopul reducerii riscului victimizării, polițiștii au recomandat cetățenilor să nu accepte violența fizică, să sune la 112 atunci când sunt în pericol și să ceară ajutorul organizațiilor care oferă cosiliere, sprijin și adǎpost.

De asemenea, au fost desfășurate activități informativ-preventive în rândul tinerilor, pentru conștientizarea efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive, precum și pentru abordarea unui stil de viață responsabil prin care să fie prevenite abaterile de la normele sociale (delincvență juvenilă).

Politiștii au informat tinerii despre consecințele juridice ce decurg din săvârșirea de astfel de infracțiuni, fiindu-le oferite sfaturi și recomandări privind traficul și consumul de droguri.

În cadrul activităților desfășurate, au fost abordate și teme precum disparițiile de copii și plecările voluntare, polițiștii urmărind creșterea gradului de informare în rândul copiilor cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie.

Pentru a preveni disparițiile de minori sau plecările voluntare, polițiștii au transmis copiilor o serie de recomandări și sfaturi în acest domeniu, încurajându-i să aibă o bună comunicare cu familia sau reprezentanții legali.

Totodată, cetățenii au fost informați despre principalele moduri de operare utilizate pentru comiterea faptelor de furt din locuințe, buzunare, genți sau animale, fiind subliniat faptul că doar un comportament responsabil poate ține departe hoții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here