Noi precizări pe marginea angajărilor la Hengst Filtration Balș, care caută sute de muncitori. Unde pot fi depuse CV-urile

Având în vedere interesul crescut în rândul oamenilor pentru locurile de muncă anunțate la noua fabrică de filtre pe care compania germană o va înființa în Balș, primarul orașului, Cătălin Rotea, face noi precizări.

Oamenii s-au plâns că adresa de e-mail făcută publică pentru depunerea CV-urilor, application@hengst.de, nu funcționează. Aceasta nu funcționa însă din cauza accesărilor simultane foarte multe. În acest context, mai este disponibilă o altă adresă de e-mail: jobs.bals@hengst.de.

„Având în vedere numărul extrem de mare de accesări simultane a e-mail-ului firmei HENGST FILTRATION, operatorul economic pune la dispoziția persoanelor interesate pentru depunerea CV-ului de angajare, o adresă de e-mail alternativă: jobs.bals@hengst.de”, informează Cătălin Rotea.

Totodată, edilul face publică și lista meseriilor pentru care se caută oameni calificați.

„HENGST FILTRATION precizează că, în continuare, sunt așteptate CV-uri pentru posturile de: operatori; tehnicieni; instalatori; ingineri; personal administrativ.

În funcție de natura postului, sunt necesare studii medii sau studii superioare”, mai informează primarul Balșului.

Sute de locuri de muncă vor fi disponibile în curând la fosta fabrică IAC din Balș, achiziționată de o companie germană de filtre.

Este vorba de compania germană Hengst Filtration, specializată în fabricarea filtrelor.

„Acum, la trei ani de când am depus jurământul de primar și de când am promis că în mandatul meu vor fi înființate minimum 500 de noi locuri de muncă, vreau să anunț cu mândrie, cu bucurie, cu toate sentimentele de bine posibile pe care un om poate să le aibă, că de ieri avem un nou investitor nou la Balș, Hengst Filtration, o firmă multinațională, de nivel înalt, care ieri a cumpărat fabrica IAC, cu care am avut nenumărate întâlniri față în față, prin teleconferință, prin videoconferință, căreia i-am oferit schema noastră de ajutor de stat, căreia i-am oferit 50% reducere la impozitul pe clădiri și pe teren, pentru a investi în Balș și care a ales să vină în Balș”, a declarat primarul Balșului.

Hengst Filtration, o firmă cu o cifră de afaceri de 700 de milioane de euro în 2022, a fost înființată în 1958 și se află între primele trei firme din lume în domeniul filtrelor.

Compania intenționează să își înceapă activitatea de producție în aprilie 2024, iar până atunci vrea să aibă prima sută de angajați până la sfârșitul lunii decembrie 2023, a detaliat primarul Cătălin Rotea.

Ulterior, alte câteva sute de locuri de muncă vor fi înființate de angajatorul din Germania.

„Vorbim de o firmă care este în primele trei în lume în domeniul filtrelor, auto, de aer condiționat, medicale, tot ceea ce înseamnă partea de filtrare, o firmă care și-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balș, o firmă care m-a mandatat să anunț această tranzacție și să postez pe Facebook o adresă de e-mail: application@hengst.de, la care așteaptă CV-uri de mâine (azi, 18 noiembrie 2023 – n.r.).

Orașul urează bun venit firmei Hengst, sunt multe sute de locuri de muncă care vor fi înființate aici în următorii doi ani și care vor schimba fața acestui oraș. Pentru mine este o deosebită bucurie și ca fapt personal o consider o împlinire extrem de mare pentru destinul acestui oraș”, a mai spus Cătălin Rotea.

După ce, în 2012, Grupul International Automotive Components (IAC) a inaugurat fabrica de componente auto pentru Ford de la Balş, în care au lucrat aproape 300 de oameni, compania a decis, în 2019, să renunțe la unitate de producție.

Imobilul va fi reactivat acum, iar primarul Balșului spune că vor mai fi înființate și alte locuri de muncă în oraș, după ce va fi înființat Parcul Industrial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here